Κατάψυξη Εμβρύων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κατάψυξη Εμβρύων

Κατάψυξη Εμβρύων: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Κατα την διάρκεια ενος κύκλου εξωσωματικής η γυναίκα μπορεί κατα την διέγερση των ωοθηκών να παράγει πολλά ωαρια (ιδανικο νούμερο 10-15) με αποτέλεσμα να υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες μετα την εμβρυομεταφορά να υπάρχουν καλής ποιότητας εμβρυα για κατάψυξη.
Αυτά τα έμβρυα μπορούμε να τα αποψύξουμε και να τα μεταφέρουμε στην μήτρα της γυναίκας σε επόμενο κύκλο είτε εαν αποτύχει η πρώτη προσπάθεια είτε εαν μείνει έγκυος και γεννήσει και θέλει να αποκτήσει και αλλα παιδιά στο μέλλον.

Πλεονεκτήματα της Κατάψυξης Εμβρύων

  • Το πλεονέκτημα του κύκλου με κατεψυγμένα έμβρυα είναι οτι η γυναίκα δεν χρειάζεται να πάρει ορμόνες για να διεγερθούν οι ωοθήκες ούτε να υποβληθεί σε ωοληψία για να πάρουμε τα ωάρια.
  • Μείωση του ρίσκου υπερδιεγερσης των ωοθηκων σε γυναικα που παράγει πολλα ωαρια. Στην περιπτωση αυτη καταψύχουμε ολα τα εμβρυα (FREEZE ALL)
  • Χαμηλό οικονομικό κοστος
  • Ποσοστά επιτυχίας ισάξια με την μεταφορά φρέσκων εμβρύων.

Πώς Καταψύχονται τα έμβρυα?

Τα εμβρυα μπορουν να καταψυχθούν απο την 2η ημερα μεχρι το σταδιο της βλαστοκύστης (5η ημερα). Η μεθοδος που χρησιμοποιειται με εξαιρετικα ποσοστα επιτυχιας στην αποψυξη ειναι η υαλοποιηση (vitrification)

Παναγιώτης Καλιαντζής MD MRCOG1 DFFP
Μαιευτήρας Γυναικολόγος
Ειδικός στην εξωσωματική γονιμοποίηση και υποβοηθουμένη αναπαραγωγή

Share with

This post has 4 comments

Αφήστε μια απάντηση

Start typing and press Enter to search